• Gratis 2 geurhangers van Drijfmesttechniek.nl
  • Gratis festivalhoedje bij een besteding van €30,-
Home » Boeren Rockband Bökkers stopt.

Boeren Rockband Bökkers stopt.

 

Na negen jaar stopt de Sallandse rockband Bökkers ermee. De band laat weten dat 'verschillen in muzikale inzichten' aanleiding zijn voor de vier bandleden om over een aantal maanden hun eigen pad te gaan bewandelen.

 

 

Op zaterdag 14 maart start de laatste tour van Bökkers, op het tentfeest Loo-Bathmen. In deze tour moet het beste van de zeven albums die de band de afgelopen jaren uitbracht samenkomen. Het laatste optreden is nog niet exact bekend, maar zal waarschijnlijk eind januari 2021 plaatsvinden.

 

Toekomst

Hoe de toekomst van de bandleden eruit gaat zien, is nog onduidelijk. Frontman Hendrik Jan Bökkers laat daarover weten: "Ik ga volgend jaar nog wel wat shows doen, maar ik ga er deze tour nog even rustig over nadenken hoe dit eruit gaat zien. Net zoals de andere bandleden dat gaan doen." De slaggitarist en zanger Erik Neimeijer zegt erover: "Het wordt gewoon tijd voor wat nieuws." 

 

Voor Bökkersfan en voorzitter van de fanclub Mark Timmer komt het nieuws onverwacht. "Dit had ik niet zien aankomen! Ik vind het echt verschrikkelijk jammer, maar ik weet dat alle vier de bandleden afzonderlijk ook veel in hun mars hebben."

 

Bökkers

Bökkers was de afgelopen jaren goed voor twintig singles, zeven albums en meer dan duizend optredens. Het begon als een coverband van de boerenrockband Normaal, maar groeide al snel uit tot op zichzelf staande formatie. 

 

Je kan Bökkers kennen van nummers als 'Annie uut de bochte',  'Leaven in de brouweri-je' of 'Elke godvergetten dag'. Vorig jaar trapten ze hun tour af in de Grolsch Brouwerij in Enschede. Ook staan ze al jaren op festival de Zwarte Cross. 

Bron. @RtvOost